Prisluskivanje i praćenje mobilnog telefona

Prisluskivanje i praćenje mobilnog telefona

Prisluskivanje mobilnog telefona? Praćenje mobilnog telefona, lociranje mobilnog? Presretanje i čitanje SMS, MMS, Viber, WhatsApp... poruka? DA, moguće je!

U mreži špijunskog softvera?

U eksploziji razvoja tehnologije, a posebno u oblasti komunikacija nad svima nama primenjuje se praćenje, prisluškivanje, snimanje, presretanje telefonskih razgovora, SMS poruka, lociranje, presretanje i praćenje email prepiske, naše aktivnosti, interesovanja, navike, želje... Od momenta kad smo pristupili internetu preko mobilnog telefona, tableta ili kućnog računara, na scenu stupa špijunski softver, a mi postajemo praćeni objekat i izvor informacija.

Mislite da je ovo paranoična izjava? Razmotrimo to malo.

Da li je Google špijunski softver?

Jedan moj drug je krenuo na predavanje koje je organizovao Google. Stiže mu notifikacija da je potrebno da krene u 16.38 časova, da ne ide Bulevarom Nikole Tesle jer je tu velika gužva, već da ide drugim putem i sledi uputstvo za taj drugi put.

Kako to Google zna? Pa i nije tako teško. Odavno je poznato da mnoge aplikacije koriste GPS koordinate za određivanje pozicije mobilnog telefona, pa tako i Google. Pošto mu je poznata Vaša trenutna i ciljna pozicija, vreme kad treba da budete na cilju, poznat mu je plan grada, softver vrlo lako proračuna putanju kojom bi trebalo da idete. U svakom vozilu na Vašoj putanji je bar jedan mobilni telefon povezan na internet i to Google "vidi" kao tačkice koje se kreću. E, sad, softver je u Bulevaru Nikole Tesle video mnogo tačkica koje se sporo pomeraju i "zaključio" da je to gužva, proračunao drugu putanju, proračunao potrebno vreme i eto notifikacije.

Špijunski softver

Kad softver "vidi" 20 ili više tačkica na samo 10 metara prostora koje se istovremeno kreću, jasno je da je to autobus. A šta mislite, šte je 150 tačkica na 10 metara prostora koje se istovremeno kreću? To je verovatno pedesetica na Trošarini !

Naravno, ovaj softver je koristan i nije zamišljen kao špijunski softver, ali da nas prati to je činjenica. Praktično, da li je ovo špijunski softver, zavisi samo od toga ko, zbog čega i na koji način koristi dobijene informacije.

Zašto Fejsbuk prikuplja informacije o nama?

Da li znate da ste instalacijom Fejsbuk aplikacije na svoj mobilni telefon stavili čitav svoj život na tacnu tamo nekom...?

Špijunski softver

Špijunski softver

Sve aplikacije zahtevaju da prihvatite njihove uslove, koje retko ko uopšte čita, pa ste prinuđeni da prihvatite da taj softver može da koristi sve podatke iz Vašeg telefona. Bilo mi je potrebno dva screenshot-a da ilustrujem šta sve pristajete da Fejsbuk koristi sa Vašeg mobilnog telefona. Meni je to zastrašujuće.

Može li neko da mi objasni zašto je Fejsbuku potrebno da pristupa mikrofonu nečijeg mobilnog telefona?

Da nije zbog nekog našeg političara koji hoće da priča sa Fejsbukom, ali nikako ne može da dobije vezu?

Obilje informacija i špijunske službe

Da li mislite da CIA, NSA, DEA, MI6, MOSAD i ostale špijunske službe stoje po strani pred obiljem informacija koje im stoje ispred nosa? Ja ne bih bio baš toliko naivan. Ubeđen sam da poseduju posebno razvijen špijunski softver o čijim mogućnostima se snimaju naučno fantastični filmovi... Da li je špijunaža korišćenjem špijunskog softvera fantastika ili surova realnost? Kad svima dostupan Google Earth omogućava da vidimo sliku svakog ovozemaljskog kutka do veličine automobila, šta li omogućava špijunska mreža vojnih i civilnih obaveštajnih službi, možemo samo da nagađamo.

Kada se tu dodaju odavno poznati softveri za prepoznavanje glasa, prepoznavanje izgovorenih reči, prepoznavanje lica... špijunske mogućnosti postaju bezgranične. Recimo da u telefonskom razgovoru pomenete ime našeg dragog premijera. Da li ste sigurni da neki špijunski softver za prepoznavanje reči u tom momentu ne pali neku crvenu sijalicu i uključuje snimanje razgovora?

Špijunski softver

Afere upotrebe špijunskog softvera

Čitali ste o aferi prisluškivanja u Makedoniji? A o aferi prisluškivanja Angele Merkel koju su Amerikanci morali da priznaju, a posle dali "časnu pionirsku reč" da neće više. Neki skeptici će reći: "Ma baš će mene neko da prisluškuje...". Možda hoće, možda neće, ali zastrašujuće deluje da je moguće praćenje, snimanje i prisluškivanje svakog i u svakom momentu.

I to je samo deo onoga što nam je svima poznato. Šta je sa špijunskim softverima kojih nismo ni svesni da postoje? Da li ste spremni da verujete da ne postoje?

Postoje, i te kako postoje, pa je deo tog visoko sofisticirang špijunskog softvera postao dostupan i za "obične smrtnike". U našoj ponudi špijunskog softvera izdvojili smo Špijunski softver za mobilne telefone i špijunski softver za računare.

NAŠA PONUDA ŠPIJUNSKOG SOFTVERA

Vrlo lako možete i Vi da naručite ugradnju špijunskog softvera u mobillni telefon, tablet, laptop ili desktop računar. Šta Vam je za to potrebno? Praktično ništa. Dovoljno je da nas pozovete i uz potpunu diskreciju (nije potrebna lična karta niti bilo koji Vaš dokument) vršimo instalaciju špijunskog softvera na bilo koji mobilni telefon, tablet, laptop ili desktop računar.


Nazad

2 Komentara

Mila

01.03.2017 u 23:00:10

Ja i nemam profil na Fejsbuku i zabole me za njihove mahinacije sa prisluškivanjem i praćenjem...

Odgovori

Ne ad

06.05.2017 u 23:21:02

Nemate fb gospodjo,ali imate googl nalog,koji trazi isto,kao i aplikacije viber,mesendzer,i druge jos aplakicaje..ako ne gresim,,,pod budnim okom amerike smo,verovali ili ne!!!


Postavite pitanje ili komentar

Polja označena * su obavezna. Od unetih podataka biće objavljeno samo Vaše ime i pitanje, odnosno komentar.

aa