Elektrošoker – uređaj za samoodbranu

Napadi, pljačke, otmice, nasrtaji pasa lutalica deo su naše svakodnevice. Opuštajuća šetnja po kraju u kojem živite, odlazak u radnju, na posao, izvođenje kućnog ljubimca…u današnje vreme su potencijalno opasne situacije u kojima možete ostati bez imovine ili doživeti povrede i trajne traume.

Kada vas neko iznenada napadne imate samo nekoliko sekundi da reagujete i zaštitite sebe, svoje dete ili ljubimca. Uređaji za samoodbranu mogu vam bukvalno spasiti život i zato je naša preporuka da stvari nikada ne prepuštate slučaju, već da bezbednost uzmete u svoje ruke.

Elektrošoker je pouzdano i efikasno sredstvo samoodbrane. Koristi se jednostavno, lako nosi u džepu ili torbici, ne privlači pažnju, a uvek vam je uvek pri ruci. Samo saznanje da kod sebe imate tejzer ili šoker daje osećaj sigurnosti, ali svakako morate biti spremni i da ga upotrebite ako se nađete u direktnoj opasnosti.

 1. O eletrošokeru
 2. Upotreba
 3. Nedoumice
 4. Korišćenje
 5. Primena
 6. Cena
 7. Gde kupiti?

Šta je elektrošoker?

Elektrošoker aparat za samoodbranuElektrošoker ili paralizator je ručni uređaj za privremeno onesposobljavanje ljudi ili životinja.

Elektrošokeri u obliku baterijske lampe su najpopularniji uređaji za samoodbranu. Ovaj visokonaponski aparat je jednostavan za upotrebu i nošenje, izuzetno pouzdan, a njegovo dejstvo trenutno. Zbog toga je nezamenjiv u ličnoj odbrani od agresivnih napadača, razbojnika pri zaštiti imovine kao i agresivnih životinja.

Elektrošoker pruža mogućnost da za manje od 10 sekundi potpuno paralizujete agresivnog napadača. Zamislite da vašeg protivnika u trenutku kada ste suočeni sa opasnošću, udari munja. Jak udar struje izaziva trenutno stanje šoka, jake bolove i grčenje mišića.

Šokeri su izrađeni od izdržljivih materijala i legura po tehnologiji nemačke vojne policije, modernog dizajna. Lako i neprimetno možete ih nositi bilo gde, a LED lampe izuzetne jačine, osim što mogu iznenaditi i preplašiti protivnika, mogu poslužiti i kao obično osvetljenje kada vam je to potrebno.

Najnoviji modeli elektrošokera imaju i izuzetno jaku sirenu koja takođe može poslužiti za zastrašivanje napadača, pre nego što budete primorani da upotrebite strujni napon za samoodbranu.

Upotreba elektrošokera i zakon

Najčešća dilema oko upotrebe elektrošokera je da li je legalna njegova upotreba, ko sme da ga koristi i u kojim okolnostima.

Do 2016. godine za nošenje i upotrebu elektrošokera mogli ste da budete kažnjeni do pet godina zatvora, a sada se mogu nabaviti legalnim putem i koristiti u samoodbrani bez ikakvih pravnih posledica.

Paralizator nije oružje, već legalan uređaj za samoodbranu za fizička, pravna lica i privredne subjekte. Zakon o oružju i municiji kaže da ga može kupiti, nositi i koristiti svaka osoba starija od 16 godina bez posebnih dozvola u cilju samoodbrane i kao oružje za ličnu bezbednost.

Najbitnije u svemu je da se elektrošoker može zakonski upotrebiti samo u situaciji samoodbrane, kada postoji stvarna opasnost po život ili vašu i bezbednost članova porodice. Dakle, treba odvojiti pretpostavljenu opasnost od realnog napada agresora.

U praksi to znači da ne smete ići okolo i prislanjati ljudima paralizator samo zato što pretpostavljate da će vas ugroziti na bilo koji način. Kažnjivo je korišćenje šokera čak i u šali.

Elektrošoker je legalno sredstvo samoodbrane kada se nađete u stvarnoj opasnosti od napadača, agresora, lopova ili besnih pasa lutalica. Ukoliko budete napadnuti, sasvim je legalno da se odbranite ovakvim uređajem. Treba samo obratiti pažnju da intenzitet odbrane nikada ne bude veći od intenziteta napada i zakon je na vašoj strani.

Može se legalno nabaviti u prodavnicama špijunske ili vojne opreme, uz fiskalni račun i uputstvo za upotrebu.

Da li elektrošoker može izazvati smrt?

Elektrošokerom ne možete ubiti napadača, ali ga možete paralisati, što vam ostavlja dovoljno vremena da pobegnete ili pozovete pomoć. Ponekad je i samo zvuk sirene šokera dovoljan da prepadne i otera napadača.

Paralizator je visokonaponski uređaj i izaziva jak bol, grčenje mišića i šok kod agresora.

Ipak, elektrošoker može biti poguban po osobe koje imaju bajpas ili neke druge srčane probleme. Zbog toga se ne preporučuje prislanjanje šokera direktno u predelu srca i grudnog koša.

Kako se pravilno koristi elektrošoker u obliku baterijske lampe

Elektrošoker u baterijskoj lampi je pouzdan aparat za samoodbranu koji funkcioniše tako što vrši periodično električno pražnjenje na telo napadača jačine 2.000.000 – 25.000.000 V. U uređaj je ugrađena i sirena od 95 Db koju takođe možete upotrebiti da uplašite napadače.

Svaki model elektrošokera sadrži kvalitetnu trajnu bateriju. Punjenje baterije vrši se isključivo originalnim punjačem koji dobijate uz uređaj, maksimalno 3 sata.

Za uspešno pražnjenje elektrošok aparata potrebno je više puta kratko pritisnuti dugme koje služi za aktiviranje uređaja. Važno je da pritisak ne traje duže od 5 sekundi. Ukoliko dugme držite duže od toga, možete spaliti uređaj i učiniti ga beskorisnim u toj situaciji, ali i za dalju upotrebu. Treba imati na umu da najjači efekat ima prvo pražnjenje, a svako sledeće ima manju snagu.

Posle svakog korišćenja, potrebno je napuniti elektrošoker. Takođe, ako ga ne koristite, poželjno je priključiti ga na punjač na svakih 20-30 dana kako bi obezbedili njegovu ispravnost.

Elektrošokeri deluju bez obzira na debljinu odeće napadača. Ipak, ako želite da budete sigurni da će aparat za samoodbranu biti delotvoran i preko kaputa i zimske perjane jakne, izaberite šoker sa većom voltažom.

Kada se primenjuje elektrošoker

Elektrošoker je mali uređaj koji staje u džep i omamljuje napadača strujom visokog napona. Takođe je zdravstveno bezopasan, a u onesposobljavanju agresora izuzetno efikasan.

Elektrošoker u obliku baterijske lampe nije oružje, već isključivo uređaj za samoodbranu koji nikako ne može ubiti napadača, već mu nanosi bol i grčenje mišića i na taj način onesposobljava za napad. Dok je agresor u stanju šoka, vi imate dovoljno vremena da se udaljite ili pozovete dodatnu pomoć. Nekada će biti dovoljno da u protivnika uperite jako svetlo ili pustite sirenu i tako ga odvratite od napada. Možete ga upotrebiti kao odbranu od ljudi, ali i agresivnih životinja.

Odličan je izbor za vlasnike radnji, agencije koje pružaju usluge obezbeđenja i sve koji žele da zaštite sebe, svoje bližnje i imovinu.

Napadači ne prezaju ni od čega, a veoma često, meta su žene i starije osobe. Zato elektrošker može biti izuzetno koristan ženama koje ne pristaju da budu lak plen i žrtve agresivih napadača. Zahvaljujući jakim LED lampama, ovaj uređaj za zaštitu bezbednosti može vam poslužiti i kao obična svetiljka.

Naš savet je da uvek pazite da vaš šoker bude adekvatno napunjen.

Cena elektrošokera

Cena elektrošokera zavisi od modela, tehničkih karakteristika i voltaže. Kod aparata za samoodbranu posebno je važno da budete oprezni i ne uzimate jeftine, neproverene i neatestirane kopije, jer u trenutku kada ste u opasnosti poslednje što želite je saznanje da je uređaj neispravan ili preslab.

Zbog toga je cena paralizatora poslednji kriterijum kojim bi trebalo da se vodite pri izboru uređaja za samoodbranu. Praktično, možete se naći u situaciji da vam život zavisi od elektrošokera i zato se potrudite da nabavite pouzdan i kvalitetan paralizator koji će vam pružiti adekvatnu zaštitu u presudnom trenutku.

Moćan i pouzdan alat za samoodbranu može se nabaviti po veoma pristupačnoj ceni. Cene elektrošokera koje su u našoj ponudi se kreću od 20 do 80 eura.

Gde kupiti elektrošoker

Kada pretražujete elektrošokere na internetu, kao rezultat dobićete veliki broj modela, domaćih i stranih veb stranica koje nude uređaje za samoodbranu. Izbor nije lak, naročito ako elektrošoker kupujete prvi put.

Elektrošokeri se mogu kupiti u prodavnicama vojne, lovačke i špijunske opreme. Naša profesionalna preporuka je da ovakve uređaje nabavljate uvek od proverenih i ovlašćenih distributera aparata za samoodbranu. Tu možete biti sigurni da je sva roba prošla proveru kvaliteta.

Najpre, dobićete fiskalni račun i pravo na garanciju. Zatim, jasno uputstvo na srpskom jeziku. Na kraju, najvažnije, dobijate i tehničku podršku i preporuke oko pravilne upotrebe uređaja.

Elektrošoker u baterijskoj LED lampi iz naše ponude je efikasan i testiran uređaj vrhunskog kvaliteta, bezbedan za upotrebu sa punjivom baterijom i proizvod je najnovije tehnologije poznatog svetskog brenda.

Ostanite bezbedni u svakoj situaciji

Niko ne očekuje da bude meta napada, što ne znači da se to neće i dogoditi. Kada se to desi, svi bi želeli samo jedno – da budu spremni da se adekvatno suprotstave i odbrane.

Elektrošoker u baterijskoj lampi pružiće vam osećaj sigurnosti čak i kada se krećete noću po gradu ili šetate svog ljubimca na mestima koja su poznata po brojnim psima lutalicama.

U slučaju opasnosti uključite LED svetla i uperite napadaču u oči ili aktivirajte sirenu izuetne jačine i u najvećem broju slučajeva to će biti dovoljno da uplašite i oterate agresore. Na posletku pritisnite dugme i prislonite vrh lampe na telo napadača. To će izazvati jak bol, grčeve i šok i vama dati priliku da pobegnete i potražite pomoć.

Uređaj za samoodbranu je tako kreiran da se prilikom aktivacije vi ne možete povrediti.

Svako bi trebalo da u svom ličnom prtljagu ima elektrošoker kamufliran u baterijsku lampu jer:

 • Pruža efikasnu zaštitu
 • Lako se koristi i nosi u džepu ili torbici
 • Diskretan uređaj kamufliran u ručnu lampu
 • LED svetla i sirena za upozorenje
 • Pouzdan i testiran uređaj za samoodbranu
 • Funkcioniše i kao obična svetiljka
 • Ne trebaju vam dodatne baterije, ima svoju punjivu bateriju

Elektrošokeri iz SpyTech ponude

Elektrošoker u baterijskoj lampi je savršena kombinacija sigurnosti i zaštite. Napravljen je od laganog, ali veoma izdržljivog kvalitetnog materijala, a prednji deo je posebno dizajniran da spreči prevrtanje lampe i samopovređivanje. Aktivira se veoma jednostavno, pritiskom na taster, što je od velike važnosti kada je potrebno odreagovati u sekundi.

Sve što vam je potrebno za potpuni osećaj bezbednosti dobijate u kompletu, pa nema potrebe za dodatnim uređajima, poput baterija ili punjača. Naši kupci uz ovaj uredjaj često kupuju i biber sprej.

Za sve dodatne informacije naša tehnička služba stoji vam na raspolaganju sa svojim dugogodišnjim iskustvom i profesionalnim savetima.

Objavljeno:

Spy Tech