Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Kako locirati telefon preko Vibera

Kako saznati lokaciju osobe putem Vibera? Neretko, precizan odgovor na ovo pitanje ne znaju ni iskusni korisnici Viber aplikacije.

Viber je jedna od najpopularnijih platformi za besplatnu razmenu poziva i poruka. Pored poziva, vlasnici naloga na Viberu mogu međusobno slati tekstualne i glasovne poruke, fotografije i video zapise. Među brojnim opcijama kojima je Viber stekao ljubitelje širom sveta je i mogućnost otkrivanja i slanja trenutne ili neke druge lokacije. Na taj način, pomoću Vibera možemo u svakom trenutku videti gde se neko nalazi.

Praćenje lokacije putem Vibera je praktična mogućnost koja može biti od izuzetne koristi:Pracenje lokacije na mapi putem telefona

Da biste saznali lokaciju telefona preko Vibera, potrebno je da korisnik aktivira tu opciju i da dozvolu za otkrivanje i deljenje lokacije.

Kako videti nečiju lokaciju na Viberu

Savremeni mobilni telefoni, Android i iOS, kao deo operativnog sistema poseduju opciju daljinskog lociranja putem GPS-a, WiFi-a i Bluetooth-a.

Lokacijske usluge u telefonu obuhvataju nekoliko sličnih funkcija koje imaju za cilj prikupljanje podataka i određivanje trenutne lokacije uređaja. Brojne aplikacije koriste ove informacije, pa nam na osnovu njih mogu pomoći da lakše nađemo neku adresu, objekat, čak i izgubljeni telefon ili reći kakvo će vreme biti u našoj okolini.

Aplikacije koje funkcionišu na osnovu lokacije, pri pokretanju zatražiće dozvolu za pristup lokacijskim uslugama, a mi možemo odabrati da im dozvolimo ili odbijemo korišćenje ovih informacija.

Većina lokacijskih usluga zasnovana je na GPS-u, a moderni smart uređaji imaju instaliran GPS čip. GPS (Global Positioning System) je globalni sistem pozicioniranja putem mreže satelita.

Aktivacijom GPS-a na uređaju, on detektuje koordinate naše lokacije i šalje ih putem Viber poruke drugom korisniku. Na taj način uz pomoć Vibera možemo znati gde se neko tačno nalazi.

Da bismo koristili ovu opciju, prvi korak je da lokacijske usluge (Location Services) na telefonu budu uključene.

Kako uključiti usluge lokacije telefona na iPhone

Aktiviranje lokacijskih usluga na iPhone telefonu jednostavno je ako pratite sledeće korake:

  1. 1. Otvorite Podešavanja/Settings
  2. 2. Zatim Privatnost/Privacy
  3. 3. Onda u opciji Usluge lokacije/Location Services pomerite dugme na Uključeno/On (zeleno)
  4. 4. Nađite Viber i dozvolite mu pristup lokacijskim uslugama

Usluga deljenja lokacije je sada uključena, pa sve aplikacije kojima želite da omogućite pristup mogu odmah početi da je koriste.

Aktivacija usluge lokacije telefona na Androidu

Da bismo uključili deljenje lokacije na Android uređaju potrebno je da:

  1. 1. Otvorimo Podešavanja/Settings
  2. 2. Izaberemo opciju Lokacija/Location
  3. 3. Podesimo klizač na Uključeno/On

U opciji Dozvola za lokaciju izlistaće se aplikacije kojima je trenutno dozvoljena upotreba podataka o lokaciji – uvek, samo kada se koriste i uz pitanje svaki put kada se pokrenu.

Deljenje lokacije telefona na Viberu

Kada smo aktivirali lokacijske usluge, možemo podeliti svoju trenutnu ili neku drugu lokaciju putem Vibera.

Najpre odaberemo kontakt kojem želimo da pošaljemo lokaciju. To može biti čet 1 na 1 ili Viber grupa. U donjem desnom uglu trake sa alatima, pored stikera, fotografija, kamere, GIF-ova i opcije za nestajuće poruke, nalaze se tri tačkice (more).

Klikom na njih, između ostalih, otvoriće nam se opcija Pošalji lokaciju/Send location za Android i Podeli lokaciju/Share location za iPhone.

Može se desiti da lokacija nije sasvim precizna, pa je potrebno zumirati i ručno označiti tačnu poziciju. Viber će nam ponuditi važne lokacije i znamenitosti u okruženju, na osnovu kojih možemo izabrati onu koja je najbliža našoj.

Pritisnemo dugme Pošalji/Send i sagovornik dobija lokaciju na mapi, koju može sačuvati ili pronaći tačnu putanju do nje.

A kako locirati telefon preko Vibera ako korisnik ne želi da otkrije lokaciju? Za to nam je potreban softver za praćenje mobilnog telefona.

Kako pametni telefoni znaju gde se nalazimo

Geolokacija je proces koji omogućava identifikaciju lokacije uređaja povezanog na internet na osnovu geografskih koordinata.

Zena koristi mobilni telefon u gradu

Stručnjaci kažu da postoji najmanje 10 načina kako telefon uvek zna gde smo. Uglavnom se koristi nekoliko opcija za geolociranje istovremeno, pri čemu se biraju i kombinuju najefikasniji sistemi za specifikaciju adrese.

GPS je trenutno najpoznatiji globalni sistem pozicioniranja, a u mobilne uređaje integrisan je početkom ovog veka.

Longitude – geografska dužina, latitude – geografska širina i altitude – nadmorska visina su najvažnije vrednosti koje definišu lokaciju na Zemlji. GPS radi na principu ukrštanja ovih linija, čime se dobija precizna adresa koja uključuje državu, region, grad, naziv ulice i broj.

GPS praćenje lokacije bazira se na sistemu satelita koji iz svemira šalju informacije o vremenu i lokaciji na smart telefon. On dobija podatke o koordinatama naše pozicije i tako postaje pouzdan lokator.

Dovoljno je da telefon primi signal sa 3 satelita i pokazaće real time lokaciju kroz vrednosti geografske dužine i širine na mapi. Konekcijom sa 4 satelita uređaj dobija i informacije o nadmorskoj visini, čime je određivanje lokacije detaljnije i preciznije.

Zašto nas telefon ponekad prikazuje na pogrešnoj adresi

Iako je GPS najprecizniji sistem lociranja, tačnost lokacije koju će mobilni telefon prikazati zavisi od više faktora – atmosferski uslovi, ometači signala, podzemne lokacije, kvalitet uređaja ili neispravan softver za mapiranje (netačno iscrtane karte).

Prosečna preciznost lociranja mobilnih uređaja je oko 4,9m na otvorenom prostoru. U blizini zgrada, mostova i drveća ona se smanjuje.

Proizvođači čipova za mobilne uređaje rade na optimizaciji procesora kako bi mogli da koriste što više satelitskih sistema i tako još brže i tačnije pokažu adresu. Real time lokacija tada bi mogla biti prikazana sa preciznošću od nekoliko centimetara, a dugoročna merenja sa odstupanjima u milimetrima.

Pored GPS-a, za geolokaciju koriste se IP i MAC adresa, RF radio-frekvencijski i drugi bežični sistemi.

Aplikacija za lociranje mobilnog telefona

Da li se osoba stvarno nalazi na lokaciji koju je poslala preko Viber poruke? Gde je zaista? Sigurno je bilo situacija kada ste se ovo zapitali, bilo da je reč o partneru, prijatelju ili detetu.

Hakovanje Vibera je jedna od mogućnosti da saznate sve što neko ne želi da podeli sa vama – sa kim je, gde se nalazi i da li govori istinu.

Još više otkriće program za praćenje i lociranje telefona.

Aplikacija za praćenje mobilnog telefona pomoći će vam da u svakom trenutku pouzdano i diskretno locirate nečiji mobilni telefon i tako uvek znate gde se nalazi, sa bilo koje udaljenosti, čak i kada osoba to ne želi.

Sve dok je telefon koji pratite uključen, možete imati uvid u njegovo kretanje u realnom vremenu.

Kako funkcioniše ovaj program – lokator

Vrlo jednostavno, tako da ga može koristiti svako sa osnovnim informatičkim veštinama.

Za praćenje nečije lokacije potrebno je da na kratko imate u posedu mobilni telefon koji želite da špijunirate kako biste instalirali aplikaciju za praćenje i lociranje.

Kada se ugradi u telefon, ona nestaje iz menija i nastavlja da radi za vas u pozadini, potpuno nevidljiva za korisnika. Zahvaljujući GPS-u prikuplja sve informacije o kretanju i lokacijama uređaja i šalje ih na personalizovani veb-panel, kojem samo vi imate pristup pomoću jedinstvenog mejla.

Ulogujete se sa bilo kog mesta na planeti i uređaja (mobilni telefon, laptop, tablet, računar) na veb-portal i dobijate aktuelnu adresu i kompletnu istoriju kretanja target telefona.

Drugi način da se uverite u nečiju lokaciju uz pomoć spy softvera jeste mogućnost daljinskog upravljanja prednjom i zadnjom kamerom target uređaja.

Jednostavno uključite jednu od kamera, ukoliko telefon nije zaključan, ne nalazi se u džepu ili torbici i uživo posmatrate sve što se dešava i govori u neposrednom okruženju telefona.

Aplikacija za tajno praćenje lokacije telefona je:

  • Testirana i bezbedna za vaš i target telefon, bez virusa i malvera
  • 100% tajna
  • Precizna i pouzdana
  • Laka za korišćenje
  • Primenjiva i korisna u brojnim situacijama

I najbolje od svega, lociranje mobilnog telefona je samo jedna od brojnih opcija koje ovaj nagrađivani program pruža.

 

Ostale opcije aplikacije (neke će vas oduševiti)

Pored trenutne pozicije i evidencije kretanja aplikacija za praćenje telefona pokazaće vam sve aktivnosti na target telefonu:

  • Poruke i pozive
  • Sve što se otkuca na telefonu (Keylogger)
  • Kontrola nad aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama
  • Galerije
  • Istoriju pretrage, čak i iz inkognito režima
  • Mogućnost screenshot-a

Softver za lociranje i prisluškivanje mobilnog telefona kompatibilan je sa svim Android telefonima, kao i aplikacija za praćenje Vibera.

Omogućava kompletnu kontrolu mobilnog uređaja deteta, bračnog ili emotivnog partnera u čiju vernost niste sigurni, starih i osoba kojima je potreban nadzor, zaposlenih kako biste otkrili da li poslovne telefone koriste u privatne svrhe i koliko su efikasni u radu.

Aplikacija je neprocenjiv instrument i izvor korisnih informacija u privatnom i poslovnom životu.

U to se možete lako, potpuno besplatno i bez ikakvih obaveza uveriti odmah. Testirajte sve njene opcije i saznajte zašto 90% korisnika nakon free trial verzije odluči da zakupi licencu za korišćenje.


Share


Povezane priče

Životne situacije

Kako pratiti nečiji Viber?

Prisluskivanje mobilnog kod dece u cilju zastite

Životne situacije

Kako da vaša deca budu bezbedna u svakom trenutku?

Praćenje mobilnog telefona

Životne situacije

Kako pratiti tuđi telefon (a da vas ne uhvate)

Kako ući u tudji whatsapp

Životne situacije

Kako ući u tuđi WhatsApp

Pronalazenje lokacija na mapi

Životne situacije

Kako saznati gde se neko nalazi

Aplikacija za praćenje partnera

Životne situacije

Aplikacija za praćenje partnera

Izaberite valutu