Diskretna kupovina Diskretna kupovina Zagarantovana diskrecija klijenata pri kupovini
Legalna kupovina Legalna kupovina Dostupna kupovina i fizickim i pravnim licima
Plaćanje iz celog sveta Plaćanje iz celog sveta Mogucnost online placanja
Dostava širom Evrope Dostava širom Evrope Mogućnost naručivanja iz svih zemalja EU

Prisluškivači poslovnih prostorija

Prisluškivači poslovnih prostorija odavno nisu novitet u  poslovnom svetu. Neke firme ih koriste za kontrolu rada zaposlenih odnosno njihove produktivnosti a neke kao zaštitu od nelojalne konkurencije. Iznenađuje podatak da su u nekim biznisima popularniji od nadzornih i skrivenih kamera. Razlog za to leži u jednostavnom rukovanju, instalaciji i reprodukciji snimljenog materijala.

Prisluškivači su jako pogodni za kamuflažu, najčešće su minimalnih dimenzija i mogu se postaviti bilo gde. Neki dolaze integrisani u predmete iz svakodnevne upotrebe a neki se mogu lako ugraditi i postaviti na željeno mesto.

Prisluškivači za korporativne svrhe – cene, iskustva, karakteristike

Cene prisluškivača zavise od njihovih tehničkih karakteristika. Za nadzor većih korporativnih prostorija, recimo kancelarija u kojima radi više ljudi treba birati prisluškivače sa pojačanim mikrofonima i specijalnim filterima za eliminaciju pozadinskih šumova i buke. Ovi uređaji najčešće imaju opciju slušanja u realnom vremenu, kao i mogućnost skladištenja snimljenog materijala na memorijsku karticu. Dakle, korisnik može birati da li će razgovore slušati uživo ili kasnije preslušavati.

Izbor prisluškivača treba prilagoditi njihovoj nameni. Prostori veće kvadrature zahtevaju naprednije modele prislušnih uređaja dok se za manje prostorije mogu korisiti i prenosivi modeli integrisani u neki predmet kao što je USB memorija. Ovaj prisluškivač je ujedno i jedan od najpopularnijih kada je reč o prisluškivanju u poslovne svrhe.

Savremeni prisluškivači imaju opciju aktivacije na glas. To znači da će uređaj krenuti sa snimanjem razgovora kada u prostoru registruje neki zvuk. Ujedno imaju i opciju obaveštavanja korisnika da je snimanje započeto tako da se on može priključiti i uživo slušati sve razgovore.

Uređaj obaveštava korisnika da je snimanje započeto slanjem poruke sa SIM  kartice koja se nalazi u uređaju ili upućivanjem poziva. Korisnik takođe može na isti način odnosno slanjem poruke aktivirati uređaj i to bez ikakve zvučne ili svetlosne signalizacije.

Kod prisluškivača koji imaju opciju snimanja na memorijsku karticu, reprodukcija snimljenog materijala je krajnje pojednostavljena. Prvo, uređaj je snimao samo koristan materijal zahvaljujući opciji aktivacije na zvuk. Dakle, nema praznih snimaka čime se štedi i prostor na memorijskoj kartici, kao i vreme potrebno za preslušavanje snimaka. Drugo, za slušanje snimljenog materijala dovoljno je uređaj priključiti USB kablom na računar, laptop ili drugi kompatibilan uređaj.

Popularni modeli prisluškivača za biznise

USB prisluškivač koji ujedno služi kao flash memorija za čuvanje podataka je izuzetno praktičan za upotrebu. Dovoljno je postaviti ga u poslovnu prostoriju koja se želi nadzirati a da ne izazove nikakvu sumnju. Najčešće su u ponudi modeli od 4-8 GB memorije što praktično znači da se na njemu može uskladištiti 150 sati snimljenog materijala. Uređaj se napaja pomoću punjive integrisane baterije sa autonomijom rada do 20h. Može se koristiti za tajno snimanje poslovnih sastanaka, pregovora i slično.

GSM prisluškivač je uređaj koji se može korisiti za prisluškivanja ne samo poslovnih prostorija već i službenih automobila zahvaljujući neograničenom dometu slušanju i mogućnosti povezivanja na akumulator. To u praksi znači da se može koristiti za prisluškivanje razgovora sa bilo koje pozicije gde postoji pokrivenost GSM mreže. Pomoću dvostruko lepljive trake može se zalepiti na neko pogodno mesto u kolima ili kancelariji a aktivira se i radi potpuno bešumno. Njegova prednost je i kodirana GSM frekvencija koja sprečava mešanje u vezu.

Popularni modeli prislušnih uređaja u poslovne svrhe su i modeli integrisani u predmete iz svakodnevne upotrebe kao što su produžni kabl i kompjuterski miš. Velika prednost ovih uređaja je što se nalaze na direktnom izvoru napajanja pa mogu raditi neprekidno, čak i u slučaju nestanka struje obezbeđeni su baterijom autonomije rada do 3 dana u stand by režimu.

Takođe, poseduju opciju aktivacije na zvuk, specijalne filtere za neutralizaciju šumova i kodiranu GSM frekvenciju. Rade uobičajeno, kao svaki drugi optički miš ili produžni kabl što znači da su savršeno kamuflirani i bezbedni od slučajnog otkrivanja.

Upotreba prisluškivača – da li je legalno i/ili moralno?

Potencijalni korisnici uvek prvo postavljaju pitanje da li je kupovina i korišćenje ovakvih uređaja legalna i da li će snositi eventualne posledice pred zakonom. Odgovor je da u ovoj oblasti ne postoji precizna zakonska regulativa a po svojoj prilici neće je dugo ni biti. Pre svega, zato što se sistemi nadzora i praćenja uveliko koriste kroz razne aplikacije i programe. Kad god upalite mobilni telefonom vi ste na neki način praćeni, skoro sve firme koriste nadzorne kamere koje takođe spadaju u domen prisluškivanja i tako dalje.

Dakle, kupovina  i korišćenje prisluškivača je legalno ali morate voditi računa da informacije do kojih ste došli ne zloupotrebljavate odnosno ne smete nanositi štetu trećim licima, ne smete ih javno objavljivati i slično. Ali ukoliko ste saznali da vas zaposleni potkradaju ili prenose poslovne informacije konkurenciji, naravno da imate pravo da preduzmete primerene mere da zaštite svoje poslovanje. Ovo je ujedno i odgovor na drugo pitanje. Korišćenje prisluškivača je moralno ako se koristi u cilju zaštite svog biznisa, poslovnog integriteta i karijere.

Prisluškivači kao sredstva zaštite poslovanja i imovine

Prislušni uređaji instalirani u poslovnim prostorijama mogu korisniku obezbediti mnoge korisne informacije do kojih inače ne bi mogao da dođe na neki drugi način. Na osnovu ovih podataka, može se pratiti radna efikasnost zaposlenih, stepen angažovanja, lojalnost i kolegijalnost. Ukoliko neki od zaposlenih drugim kolegama prenosi netačne informacije o firmi ili ih podstiče na neke neprimerene radnje to ćete lako doznati na ovaj način.

Ukoliko želite da proverite kako vaši poslovni saradnici ili zaposleni pregovaraju na sastancima ili učestvuju u diskusijama možete ih slušati u realnom vremenu i iz prve ruke saznati sve. Možete kasnije pregledati snimljeni materijal i analizirati pojedine segmente koje možda niste uočili prilikom slušanja uživo. Osim toga, prisluškivači u poslovnim prostorijama mogu poslužiti i kao bezbednosni uređaji.

Obzirom da se aktiviraju kada detektuju neki zvuk u prostoriji, prisluškivači mogu signalizirati korisniku putem SMS poruke ili pozivom da se nešto dešava u prostoru i time sprečiti različite štetne radnje i posledice kao što su provale, krađe ili druga oštećenja poslovne imovine.

Uverite se u korisnost ovih sofisticiranih uređaja za tajno snimanje razgovora, unapredite i zaštite svoje poslovanje. Pozovite nas za sva dodatna pitanja i informacije. Rado ćemo vam preporučiti uređaj koji najviše odgovara potrebama vašeg biznisa.


Share


Povezane priče

GPS tracker - lokator

Životne situacije

Prisluškivanje automobila

Aplikacija za praćenje partnera

Životne situacije

Aplikacija za praćenje partnera

USB minijaturni audio snimač

Životne situacije

Snimanje razgovora – kako da prisluškujete kao profesionalac

Kako ući u tudji whatsapp

Životne situacije

Kako ući u tuđi WhatsApp

Pronalazenje lokacija na mapi

Životne situacije

Kako saznati gde se neko nalazi

Minijaturna spijunska kamera

O uređajima

Minijaturne kamere za špijunažu

Izaberite valutu