Snimanje razgovora – šta sve možete saznati?

SpyTech

Prisluškivač u produžnom kabluSnimanje razgovora pomoću uređaja savremene tehnologije nikada nije bilo lakše i jednostavnije. Digitalna era donela je čovečanstvu niz prednosti ali i nove opasnosti. Da bi povratili kontrolu nad svojim životom i poslom, nekada je neophodno koristiti različite bubice i prisluškivače. Pomoću njih možete doći do korisnih informacija koje vas mogu zaštititi od mnogih neprijatnih situacija. Naravno, ove uređaje treba korisiti samo radi zaštite a nikako radi sticanje neke protivpravne ili nemoralne koristi.

Uređaje za snimanje razgovora najčešće koriste poslovni ljudi, roditelji i bračni partneri kako bi se uverili ili opozvali neke svoje sumnje. Svi znamo da je nelojalna konkurencija agresivnija više nego ikad. Zato je u poslovnom svetu jedan od načina zaštite i sprečavanja krađe dragocenih poslovnih podataka, upravo audio nadzor nad radom zaposlenih i poslovnih saradnika.

Roditelji koji sumnjaju da njihova deca a pre svega tinejdžeri koriste neke nedozvoljene supstance, kreću se u lošem društvu ili postoji rizik da budu žrtve internet predatora, korištenjem uređaja za snimanje razgovora štite ih od mnogih opasnosti. I ovde možemo reći da je roditeljsko pravo iznad moralnog prava na koje se pozivaju neki kritičari ovakvog načina nadzora dece. Kada roditelj oseti da mu je dete ugroženo, sva sredstva zaštite su dozvoljena.

Kada je reč o sumnji u vernost partnera, najjednostavniji način da se u to uverite i izbegnete različite neprijatne situacije, jeste da saznate pravu istinu. Ne treba da ispitujete zajedničke prijatelje, da kontrolišete emotivnog partnera ili unajmljujete privatnog detektiva. Sve što treba da uradite je da nabavite aparat za snimanje razgovora i na osnovu informacija do kojih dođete rešite problem na način koji vam odgovara.

Uređaji za snimanje razgovora – kako odabrati pravi?

Mini gsm prisluškivačPostoje različiti uređaji za snimanje i slušanje razgovora. Neki omogućavaju slušanje razgovora uživo, drugi imaju samo opciju snimanja razgovara na internu ili eksternu memoriju, dok neki raspolažu sa obe opcije.

Za razliku od uređaja ranijih generacija koji su omogućavali samo slušanje razgovora uživo, što znači da mora postojati lice koje prati i beleži razgovore, te su ih uglavnom koristile obaveštajne službe, sada je zahvaljujući modernoj tehnologiji primena ovakvih aparata prilagođena i običnim korisnicima.

Čak i kada uređaj omogućava samo slušanja razgovora, zahvaljujući opciji  glasovne aktivacije (Voice activation) korisnik se obaveštava da se u prostoru u kome se nalazi prisluškivač odvija neki razgovor ili aktivnost pa može reagovati na vreme. Glasovna aktivacija znači da uređaj počinje da beleži razgovore kada registruju neki zvuk ili kretanje u prostoru. To može biti ne samo glas, već i bilo koji zvuk odnosno kretanje.

Zato su uređaji za slušanje razgovora odlični i kao bezbednosni uređaji. Zvuk provale, lomljave ili koraka uređaj će detektovati i upozoriti vlasnika. Obaveštavanje korisnika može biti upućivanjem poziva ili SMS poruke. U uređaj je integrisana SIM kartica mobilnog operatera i povezuje se sa mobilnim telefonom korisnika. Aktivacija ove opcije vrši se slanjem SMS poruke određene sadržine na broj kartice koja se nalazi u uređaju i na isti način se i stopira.

Uređaji za slušanje i snimanje zvuka mogu biti integrisani i u predmete iz svakodnevne upotrebe što olakšava kamuflažu i otklanja rizik da uređaj bude otkriven. Mogu se ugraditi u produžni kabal, kompjuterski miš, punjač za telefon, USB i slično. Pri tome, ovi uređaji, pored toga što služe za snimanje razgovora, zadržavaju svoju osnovnu funkciju, dakle, rade kao muš ili punjač, što stepen njihove kamuflaže podiže na viši nivo.

Treba napomenuti da uređaji za slušanje razgovora imaju posebne pojačane mikrofone koji olakšavaju slušanje ili naknadno preslušavanje snimljenog materijala. Beleže i šapat sa nekoliko metara udaljenosti a specijalni filteri eliminišu pozadinsku buku i šumove. Takođe, većina raspolaže sa kodiranom GSM frekvencijom tako da ne postoji mogućnost mešanja u vezu.

Neki modeli uređaja za slušanje razgovora nalaze se direktno na izvoru napajanja, dok neki rade na baterije velike autonomije. U pitanju su punjive litijumske baterije integrisane u sam uređaj. Pune se pomoću punjača koji se dobija zajedno sa aparatom.

Da li je snimanje razgovora moralno ili ne?

Prisluškivač u kompjuterskom mišuUređaje za beleženje razgovora često koriste poslovni ljudi, roditelji i supružnici. Ukoliko vlasnik firme sumnja da neki zaposleni nisu lojalni radnici, kradu ili prenose poslovne informacije, sabotiraju poslovne razgovore ili pregovora, slušanjem razgovora mogu to otkriti i preduzeti odgovarajuće mere. Time sprečavaju ne samo štetu koja može biti naneta firmi, već i svoj integritet i porodičnu stabilnost.

Roditelji slušanjem razgovora svoje dece mogu saznati sve što se u njihovom životu dešava. Ko im dolazi u kuću, sa kim se druže, dopisuju i razgovaraju na društvenim mrežama. Mnogi roditelji koji su koristili ovaj način nadzora spasili su svoju decu od velikih problema. Tu su na prvom mestu korišćenje droge, alkohola, zapostavljanje školskih obaveza, a pre svega zaštita od internet predatora.

Kada je reč o emotivnim partnerima, sumnja u nevernost može ozbiljno poremetiti život oba bračna druga. Onaj ko sumnja može imati psihičkih i zdravstvenih problema. Sumnja se može odraziti i na njegov posao i društveni život. S druge strane osoba za koju se sumnja da je neverna može od partnera trpeti neosnovane napade, kritike ili neprimernu kontrolu. Zato je bitno na vreme saznati istinu.

Osobe koje nisu imale problema sa narušavanjem poslovanja od stane zaposlenih, probleme sa decom ili sumnju u vernost partnera, najčešće zauzimaju stav da je ovakav način saznavanja istine nemoralan, u najblažem slučaju neprimeran. Ali ako sumnjate da vam se dete drogira, postoji opasnost da se druži sa nedobronamernim osobama na internetu, beži iz škole i slično, sigurno želite da to saznate na vreme. Na žalost u većini slučajeva, sumnje se obistinjuju.

Kada je u pitanju poslovanje, informacije do kojih se dođe mogu spasiti ne samo firmu, već i finansijsku poziciju vlasnika i njegove porodice. Dešava se i da bračni drugovi godinama sumnjaju da njihovi partneri imaju tajnu vezu ali nemaju dokaza a život u sumnji je mučan i opterećujući. Kada saznaju istinu, najblaže rečeno odahnu i promene svoj život nabolje.

Zato veliko je pitanje šta je moralno ili ne. Ako sprečite da vaša dete doživi zlostavljanje ili pakao droge, propast svog posla ili braka, korišćenje ovakvih uređaja je više nego moralno. Zato je moralna odgovornost na samom korisniku, da li ove uređaje koristi dobronamerno ili suprotno od toga.

Ponuda uređaja za snimanje razgovora

Ukoliko vam je potreban kvalitetan uređaj za snimanje razgovora, iz naše ponude možete izabrati sledeće aparate:

Pogledajte video: USB minijatirni audio snimač

Pozovite nas, saznajte istinu i otklonite svoje sumnje. Preporučićemo vam uređaj sa snimanje razgovora koji u potpunosti odgovara vašim potrebama. Diskrecija je potpuno zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech