Oprema i softveri za bezbednost

"Slučaj ubistva provalnika", "Provalnik ranjen, vlasnik stana uhapšen", "Provalniku nanešene teške telesne povrede", Vlasnik stana uhapšen, provalnik pušten"...

Ovo su naslovi koji se, na žalost, sve češće mogu pročitati u najnovijim vestima. Ne tako česta, ali vrlo verovatna situacija u kojoj se možete naći je da usred noći zateknete ili čujete provalnika u svom stanu ili kući. Ne znate da li je jedan ili ih je više, ne znate da li je i čime naoružan, ne znate da li je drogiran, pijan ili lud... znate samo da su Vaša bezbednost, bezbednost Vaše porodice ili Vaša imovina ugroženi.


Svi proizvodi kategorije: Oprema i softveri za bezbednost

Oprema za samoodbranu i bezbednost

spijunska oprema

Idealno bi bilo da u takvoj situaciji pozovete policiju koja će stići za nekoliko minuta. Međutim, tu je velika nepoznanica kako će provalnik reagovati ako Vas čuje da telefonirate. A policija svakako neće stići za nekoliko minuta. Ko nije bio u takvoj situaciji nikada sa sigurnošću ne može da tvrdi kako bi reagovao.

Pošto su porodica i imovina direktno ugroženi, ne mali broj ljudi će se odlučiti da napadne provalnika svim raspoloživim sredstvima. Ako time povredite provalnika, čeka Vas krivična prijava za nanošenje telesnih povreda, a provalnika prekršajna prijava za provalnu krađu u pokušaju.

Ako se, ne daj Bože, desi da ubijete provalnika, čeka Vas poduža zatvorska kazna. Tu će sudija i advokati da razglabaju, da li je to bila nužna samoodbrana, da li ste upotrebili adekvatnu silu, da li je upotrebljeno oružije srazmerno njegovom oružju, da li je ugroženost stvarna, da li je zadovoljen kriterijum istovremenosti... i tako do besvesti, ali Vi sigurno idete u zatvor.

A to zašto se nepoznata osoba u sred noći nalazi u Vašoj kući, nikoga više ne zanima. Računa se samo da postoji ubica i ubijeni.

Na žalost, naš Zakon je takav. Ispada da više štiti provalnike nego poštene ljude koji brane svoju porodicu i imovinu.

Citiraću jedan komentar naših zakonskih propisa postavljen na online izdanju Blica povodom jednog sličnog događaja od nedavno:

"NAŠ ZAKON:
1. --- On ima recimo nož, ušao je u sobu moje dece, ja ne smem da ga diram dok ne krene da kolje moje dete, ako ga napadnem malo ranije, da odbranim svoje dete, ja treba da idem u zatvor.
2. --- On ima Nož, a ja pištolj, ja moram da bacim pištolj i da uzmem nož, ali nikako veći od njegovog, jer ću ja onda biti osuđen na zatvor.
3. --- Ako on mene ubode u nogu ili moju zenu ili dete, ja njega ne smem u vrat... Da nije žalosno bilo bi smešno, ili obrnuto?"

Pa šta onda raditi? Ima li tu rešenja?

Naravno da ima! Elektrošoker je upravo idealno rešenje.

Provalnika nećete ubiti niti ćete mu naneti bilo kakve povrede, ali ćete ga sigurno onesposobiti. Tada mirno možete pozvati policiju i sačekati njihov dolazak. Provalnik će svo to vreme biti "miran kao bubica".

Što je najvažnije: Otklonili ste svaku pretnju svojoj porodici, sebi i svojoj imovini, a nećete odgovarati pred Zakonom.

Špijunska oprema ove kategorije

elektrošoker, aparati za samoodbranu, sokeri, elektro šoker, elektro soker

Elektrosoker aparat za samoodbranu

Elektrošoker- budite 100% bezbedni u svakom trenutku...

Elektrosoker aparat za samoodbranu
Elektrosoker aparat za samoodbranu